Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi
obcina.zagorje@zagorje.si
tel: 03 / 56 55 700
fax: 03 / 56 64 011
Zagorska dolina v osrčju Slovenije, pripeta na 15. poldnevnik
FOTO UTRINEK
  • Županovo voščiloŽupanovo voščilo
  • Vpis v Vrtec Zagorje 2021/22Vpis v Vrtec Zagorje 2021/22
  • Vpis v Cicibanove uriceVpis v Cicibanove urice
  • Začela se je obnova Okrogarjeve telovadniceZačela se je obnova Okrogarjeve telovadnice
  • Obletnica smrti dr. Janeza DrnovškaObletnica smrti dr. Janeza Drnovška
  • Virtualne zimske dogodivščineVirtualne zimske dogodivščine
  • Krvodajalski akcijiKrvodajalski akciji
  • V Zagorju objekte odeli v zlato barvoV Zagorju objekte odeli v zlato barvo
  • V Zagorju objekte odeli v zlato barvoV Zagorju objekte odeli v zlato barvo
  • Virtualno otroško pustovanje v ZasavjuVirtualno otroško pustovanje v Zasavju
Natisni
Pošlji
Občina Zagorje ob Savi v postopku priprave celostne prometne strategijeMaja letos je občina Zagorje ob Savi skupaj z izbranim izvajalcem Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru iz Celja pričela s pripravo celostne prometne strategije.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v skladu z Operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.


Namen celostne prometne strategije je priprava in sprejem strateškega dokumenta, ki nadgrajuje dosedanje načrtovalske prakse, ki so osredotočene predvsem na gradnjo infrastrukturnih elementov. Cilj je trajnostni razvoj urbane mobilnosti in večja kakovost bivanja, večja varnost, zmanjšanje negativnih vplivov na okolje in učinkovitejši prometni sistem. Pri tem je poudarek na povečanju deleža kolesarjev, pešcev in javnega prevoza ter spreminjanju potovalnih navad.

Pri oblikovanju strategije je močno zaželeno sodelovanje javnosti v vseh fazah izdelave, zato organiziramo javne razprave in delavnice, izvajamo ankete ter javne prireditve.  Oblikovana je bila širša delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov ključnih organizacij, kot na primer: policija, gasilci, redarji, šole, vrtci, krajevne skupnosti in podobno.

Projekt izdelave strategije, ki se bo zaključil v začetku prihodnjega leta, je trenutno v začetni fazi priprave strategije, kar pomeni, da pripravljano analizo obstoječega stanja. Izvedene so bile prve javne razprave in delavnice, kjer so se preko ustvarjalnega dialoga iskali različni pogledi na problematiko prometa v Zagorju ob Savi.

Celostna prometna strategija je namenjena predvsem prebivalcem občine, zato vse občane Zagorja vabimo, da se prihodnjih aktivnosti udeležite v čim večjem številu, podate svoje mnenje in tako sooblikujete načrte prihodnjega prometa.

V tem letu se tako sta predvideni še dve javni razpravi in dve delavnici, kjer bomo skupaj oblikovali vizijo, prioritete in ukrepe. O tem kdaj in kje lahko sodelujete v razpravah ter na delavnicah vas bomo naknadno obvestili.

Prvi naslednji večji dogodek bo sredi septembra. V okviru tedna mobilnosti bodo v Zagorju potekale različne prireditve in aktivnosti, ki bodo usmerjenje v spodbujanje trajnostnega razvoja prometa in predstavitve projekta. Takrat bomo izvedli tudi drugo nagradno igro, kjer se bodo lahko vsi tisti, ki so izpolnili anketo, sodelovali v žrebu za kolo. Anketo najdete na spletni strani občine Zagorje.

 
Vsi na kolo: v soboto, 17. septembra 2016, v Zagorju ob Savi. Lepo vabljeni.
 

»Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostna naložba Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«.POVEZANE NOVICE:


Dokumenti / Priloge
 Celostna prometna strategija
HITRE POVEZAVE
VREMENSKA NAPOVED
Občina Zagorje ob Savi • Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi • obcina.zagorje@zagorje.si • tel.: 03/56 55 700 • fax: 03/56 64 011
pravno obvestiloavtorjikazalo strani