Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi
obcina.zagorje@zagorje.si
tel: 03 / 56 55 700
fax: 03 / 56 64 011
Zagorska dolina v osrčju Slovenije, pripeta na 15. poldnevnik
FOTO UTRINEK
  • Mlade smreke iščejo nove lastnikeMlade smreke iščejo nove lastnike
  • Preklic prekuhavanja pitne vodePreklic prekuhavanja pitne vode
  • Zdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni voziliZdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni vozili
  • Zdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni voziliZdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni vozili
  • Dedek Mraz v ZagorjuDedek Mraz v Zagorju
  • Dedek Mraz v ZagorjuDedek Mraz v Zagorju
  • Županovo praznično voščiloŽupanovo praznično voščilo
  • Prostovoljec zasavske regije 2020Prostovoljec zasavske regije 2020
  • Asfaltiranje pred zimoAsfaltiranje pred zimo
  • Asfaltiranje pred zimoAsfaltiranje pred zimo
Natisni
Pošlji
Poziv za gradnjo gostinskega objekta v Evroparku v Zagorju


 
Republika Slovenija
OBČINA ZAGORJE OB SAVI
Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi

 
tel.: 03 56 55 700
fax: 03 56 64 011
www.zagorje.si
obcina.zagorje@zagorje.si
 
Številka: 350-1/2020-1
Datum: 27. 1. 2020


Zadeva: Poziv za gradnjo gostinskega objekta v Evroparku v Zagorju ob Savi
 
Območje Evroparka predstavlja glavno primestno rekreacijsko območje Zagorja ob Savi. Nahaja se v neposredni bližini občinskega središča, hkrati pa je odmaknjeno od dogajanja v mestu in tako predstavlja privlačen ambient za gibanje, rekreacijo in sprostitev.
 
Območje Evroparka se ohranja kot pretežno zeleno primestno rekreacijsko območje, ki je namenjeno športu, rekreaciji in oddihu na prostem. V prostorskem dokumentu, ki ureja športno rekreacijsko območje Evroparka, so načrtovane tudi izgradnje stavb, ki se uporabljajo kot servisni objekti z dejavnostjo, ki dopolnjuje obstoječe aktivnosti.
 
Načrtovana je umestitev ob vznožja pobočij na stiku z ravninskim delom Evroparka, s čimer se zmanjša njihovo vedutno izpostavljenost ter se zlijejo z zeleno okolico.
 
Tako je med drugim načrtovan tudi bar oz. čajnica s sanitarijami tlorisne površine do 120 m2. Višina objekta je do največ 4 m do vrha kapne lege. Izvede se pretežno v leseni ali drugi lahki konstrukciji. Fasade so zemeljskih odtenkov, dopušča se oblaganje fasad z naravnimi materiali. Strehe stavb so ravne, enokapne ali dvokapne z naklonom strehe med 35 in 45 stopinj. Kritina je v temnejših barvnih odtenkih in nebleščeča. Ravne strehe je dopustno izvesti kot zelene. Nove stavbe se v oblikovnem smislu medsebojno uskladijo. Ob stavbi je dopustna ureditev terase ter pripadajočih utrjenih površin.
 
Za namen izgradnje gostinskega objekta z javnimi sanitarijami ima Občina Zagorje ob Savi namen podeliti stavbno pravico na komunalno opremljenem zemljišču  investitorju, ki bi tak objekt izgradil.
 
Občina Zagorje ob Savi zato vljudno vabi in poziva vse zainteresirane investitorje oz. gostince, ki bi bili pripravljeni v Evroparku v Zagorju ob Savi izgraditi gostinski objekt z javnimi sanitarijami, da na Občino Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi ali e pošto obcina.zagorje@zagorje.si do 17. februarja 2020 podajo pobudo oziroma izrazijo interes, da se dogovorimo za nadaljnje korake s ciljem izgradnje objekta, ki bo z dodatnim programom zapolnil manjkajoče vsebine na območju Evroparka v Zagorju ob Savi.
 
 
Občina Zagorje ob Savi


Dokumenti / Priloge
 Poziv za gradnjo gostinskega objekta
 3D gostinski objekt
HITRE POVEZAVE
VREMENSKA NAPOVED
Občina Zagorje ob Savi • Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi • obcina.zagorje@zagorje.si • tel.: 03/56 55 700 • fax: 03/56 64 011
pravno obvestiloavtorjikazalo strani