Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi
obcina.zagorje@zagorje.si
tel: 03 / 56 55 700
fax: 03 / 56 64 011
Zagorska dolina v osrčju Slovenije, pripeta na 15. poldnevnik
FOTO UTRINEK
  • 14. redna seja Občinskega sveta14. redna seja Občinskega sveta
  • Mlade smreke iščejo nove lastnikeMlade smreke iščejo nove lastnike
  • Preklic prekuhavanja pitne vodePreklic prekuhavanja pitne vode
  • Zdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni voziliZdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni vozili
  • Zdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni voziliZdravstveni dom Zagorje letos bogatejši za dve sodobni reševalni vozili
  • Dedek Mraz v ZagorjuDedek Mraz v Zagorju
  • Dedek Mraz v ZagorjuDedek Mraz v Zagorju
  • Županovo praznično voščiloŽupanovo praznično voščilo
  • Prostovoljec zasavske regije 2020Prostovoljec zasavske regije 2020
  • Asfaltiranje pred zimoAsfaltiranje pred zimo
Natisni
Pošlji
Prostovoljci zasavske regije 2019 so…

Včeraj, 30.1.2020, je V Delavskem domu Hrastnik potekal sklepni dogodek javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019, na katerem so bili najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam in organizacijam iz zasavske regije podeljeni nazivi Prostovoljec zasavske regije 2019 in Prostovoljska organizacija zasavske regije 2019.

Letos so nazive Prostovoljec zasavske regije 2019 prejeli prostovoljci in prostovoljke po posameznih občinah, naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2019 pa je prejela ena organizacija za celotno regijo.

Naziv Prostovoljec zasavske regije 2019 so prejeli:
- Aljaž Bastič, občina Trbovlje
- Marjeta Mlakar Agrež, občina Litija
- Alojzija Jordan Simončič, občina Hrastnik

Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije je prejela organizacija:
- Društvo prijateljev Mladine Trbovlje, občina Trbovlje


O prejemnikih priznanj

Gospod Aljaž Bastič je umetniški vodja Mešanega pevskega zbora Prosavus. Ogromno časa nameni delu z zborom, individualnim vajam s pevkami in pevci in to se kaže na rasti kvalitete in v izjemnih dosežkih zbora. Svoj prosti čas nameni tudi proučevanju glasbene literature in  komponiranju novih skladb. Aljaž s svojo neverjetno voljo do dela v kulturo privablja mlade, prenaša znanje različnim generacijam in skrbi za visok nivo ljubiteljske kulture v Trbovljah.

Gospa Marjeta Mlakar Agrež deluje na področju oskrbe oseb z motnjo v duševnem razvoju že preko 40 let. Da je v Litiji in Šmartnem poskrbljeno za najbolj uboge in pomoči potrebne je zaslužna predvsem ona. Nešteto prostovoljnih ur naredi v popoldanskem času za izvajanje različnih programov, ki se izvajajo preko Društva Sožitje litija in Šmartno. Prizadeva si predvsem za tiste, ki niso vključeni v nobeno obliko  institucionalnega varstva, za tiste ki so prepuščeni sami sebi. 

Gospa Alojzija Jordan Simončič deluje v organizaciji Sožitje Hrastnik. Je prostovoljka s toplim enakovrednim in materinskim odnosom do vseh "otrok" s posebnimi potrebami. Je desna roka in podporni steber predsedniku društva pri organizaciji prireditev, delavnic (tudi pri sebi doma) in pri ostalih aktivnostih v organizaciji.  Vedno je pripravljena na pogovor po telefonu ali e-pošti, za nasvet ali za tolažbo. Je v veliko podporo vsem družinam z »otroki« s posebnimi potrebami iz Hrastnika. Kot uporabniki sami pravijo je Alojzija »zlata mama nam vsem«.

Kdo so bili kandidati
Za nazive Prostovoljec zasavske regije 2019 so se poleg prejemnikov nazivov letos potegovali še Borovšak Dušan (Hrastnik), Duh Mitja (Trbovlje), Gomaz Repovž Vera (Trbovlje), Krnc Aleksandra (Litija), Medvešek Vida (Trbovlje) in Spende Helena (Trbovlje). Dva predlagana kandidata sta od kandidature odstopila, oba iz Občine Zagorje ob Savi.  

Za naziv Prostovoljska organizacija zasavske 2019 regije so se potegovale naslednje organizacije: Društvo upokojencev Hrastnik (Hrastnik), Društvo za preprečevanje osteoporoze Hrastnik (Hrastnik), Kolesarsko društvo Litijski tempomat (Litija), Kulturno društvo Podkum (Zagorje ob Savi), Območno združenje rdečega križa Zagorje ob Savi (Zagorje ob Savi), Športno društvo Dole pri Litiji (Litija), Športno – Humanitarno društvo človek (Trbovlje). 

Prostovoljcem so s svojo udeležbo na dogodku podporo izkazali tudi  gospod Primož Siter, poslanec v državnem zboru, gospod Marko Funkl, župan Občine Hrastnik, gospa Vojka Šergan, podžupanja Občine Hrastnik, gospod Božo Majcen, podžupan Občine Hrastnik in gospa Maja Krajnik, podžupanja Občine Trbovlje.

Prijazne pozdrave in čestitke sta vsem prostovoljcem in prostovoljkam po elektronski sporočila tudi gospod Rudi Medved, minister za javno upravo in gospod Boris Doblekar, poslanec v Državnem zboru. Minister je zapisal: »Vsem prostovoljcem, nagrajenim pa še posebej čestitam iz srca. V zadnjem letu sem se trudil z vsemi NVO navezati pristen stik, predvsem pa jim izkazati spoštovanje njihovega dela. Upam, da se ta odnos v prihodnje ne bo poslabšal, sicer pa kdo ve, kaj prinesejo prihodnji časi. V čast mi je bilo sodelovati z vsemi!« (Rudi Medved, Minister za javno upravo)

Dogodek so s kulturno – umetniškimi točkami popestrili Tolkalna skupina Perkakšns (občina Litija), Kulturno društvo Podkum (občina Zagorje ob Savi), Športno kulturno društvo Feniks (občina Hrastnik) in Moška vokalna skupina Un's Trboul (Občina Trbovlje).

Tako se je zaključil že drugi natečaj s katerim v Regionalnem centru NVO spodbujajo in pozdravljajo prostovoljstvo v zasavski regiji. Kot samo pravijo: » Z natečajem Prostovoljec zasavske regije bomo v Regionalnem centru NVO vsako leto pozdravili prostovoljstvo in razširjali solidarnostne vrednote v zasavski regiji ter se zahvalili vsem tistim, ki si s prostovoljskim delom prizadevajo za lepše življenje pri nas.«

Vsem prostovoljcem iz zasavske regije se zahvaljujejo za njihov trud, vsem prejemnikom nazivov pa seveda iskreno čestitajo!

Praktične nagrade za prejemnike nazivov so prispevali Steklarna Hrastnik, Chipolo, ZKMŠ Litija in VDC Zagorje, medijski pokrovitelj javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019 pa je Radio Aktual KUM.

Dogodek so organizirali Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Hrastnik, Občino Zagorje ob Savi, Občino Trbovlje, Občino Litija in Slovensko Filantropijo.

Izvedbo dogodka sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 -2023.

VEČ >>


 
 


HITRE POVEZAVE
VREMENSKA NAPOVED
Občina Zagorje ob Savi • Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi • obcina.zagorje@zagorje.si • tel.: 03/56 55 700 • fax: 03/56 64 011
pravno obvestiloavtorjikazalo strani