Občina Zagorje ob Savi
Manj svečk za manj grobov z akcijo »Svečka«

Z akcijo MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV so mladi v Zagorju pričeli v letu 2009. Namen akcije je bil omejevanje pretiranega krašenja grobov in namesto kupa ekološko spornih sveč, sredstva preusmeriti v dobrodelne namene. Akcijo so občani in občanke Občine Zagorje ob Savi množično podprli, saj je bilo v dveh akcijah skupaj zbranih skoraj 10.000 EUR. Tudi letos z delom mladi nadaljujejo. V letu 2011 bodo sredstva zbrana z akcijo »Svečka«, namenili Domu starejših občanov Polde Eberl - Jamski na Izlakah za nakup nujno potrebnega EKG aparata in defibrilatorja v skupnem znesku približno 6.000 EUR. 

Sredstva bodo zbirali, podobno kot v preteklih letih, 31.10. in 01.11.2011. Potrebujejo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih v Občini Zagorje ob Savi. Na vas se obračajo v upanju, da se jim boste pridružili in iz vaših vrst našli aktiviste, ki bi bili pripravljen pomagati.

Vse zainteresirane posameznike in posameznice, društva in skupine prosijo naj v primeru sodelovanja v akciji to sporočijo na primoz@chaosstar.net.

Društva prosijo naj posredujejo tudi svoj logotip. Za razumevanje in podporo se vam že vnaprej zahvaljujejo in vas prav lepo pozdravljajo.