Občina Zagorje ob Savi
Izlaška borca na članskem svetovnem prvenstvu v kickboksu

Minuli teden, natančneje med 23. in 26. novembrom 2011, je na Irskem v Dublinu potekalo člansko svetovno prvenstvo v kickboksu. Prvenstva se je udeležila tudi slovenska članska kickboksing reprezentanca, v katero sta bila povabljena tudi izlaška Pon Do Kwan - ovca, Miloš Rozman in Maja Vetršek.

Na prvenstvu je sodelovalo poleg Slovenije še 48 držav iz celega sveta oz. okoli 540 tekmovalcev. Tekmovalci so se pomerili v disciplinah semi contacta, full contacta in glasbenih form.

V disciplini semi contacta je kot prvi na tatami stopil Miloš, ki se je v kategoriji članov do 74 kg boril s Kanadčanom. Vse do zadnjega je bila njegova borba zelo napeta, dinamična in izenačena. Kljub dobri formi in pripravljenosti, je Miloš žal moral na koncu priznati zmago soborcu iz zahodnega kontinenta. Tako je Miloš prišel med prvih 10 na svetu v svoji kategoriji.
Naslednji dan se je borila Maja. Tekmovala je v kategoriji članic +70 kg. V zaključni borbi se je pomerila z borko iz Nemčije, s katero sta pokazali dobro borbo, kar pa je bilo na koncu še vedno premalo, da bi jo Maja ugnala. Tako je Maji le za las ušla bronasta medalja. V končnem seštevku je zasedla 5. - 8. mesto, kar je za člansko svetovno prvenstvo zavidljiv uspeh.

Tako sta Miloš in Maja odnesla še eno dragoceno izkušnjo in modrost iz tako močnega prvenstva, kot je bil ta, kjer so se borili res le najboljši borci iz samega svetovnega vrha.