Občina Zagorje ob Savi
Novica iz kluba Pon Do Kwan Zagorje


KICKBOXING: EVROPSKI POKAL GOLDEN GLOVE

Ekipa Pon Do Kwan Zagorja se je udeležila Evropskega pokala v kickboxingu, ki se je odvijal v Coneglianu (Italija), med  21. in 22.01.2017. Naši borci so nastopili v point fightingu, light contactu in kick lightu ter osvojili medalje v vseh treh disciplinah.

Najuspešnejša je bila Tina Baloh, ki je zmagala v pointfightingu med mladinkami do 65 kg in nad 65 kg ter v kategoriji grand champion, kjer so bile vse tekmovalke združene v eno kategorijo, brez starostne in težnostne omejitve. Z Melindo Ramadani so nastopile tudi v atraktivnih borbah 2 na 2, pri kateri se tekmovalki v borišču zamenjata kadar želita z dotikom roke, število menjav pa ni omejeno. Na koncu sta osvojili odlično tretje mesto.
Melinda je v individualnih kategorijah nastopila med članicami v kick lightu do 55 in 60 kg in si priborila drugo in tretje mesto. Druga je bila tudi Zala Rozina v light contactu med starejšimi kadetinjami do 46 kg. Žal ji je za uvrstitev na stopničke v point fightingu zmanjkalo nekaj športne sreče.

Mladinski svetovni prvak Tadej Kolander je zopet pokazal svojo superiornost in z lahkoto premagal vse nasprotnike, v kategoriji mladincev nad 94 kg v disciplini point fighting in v zbirko dodal še eno zlato medaljo.

Organizator je pripravil tudi posebno tekmovanje »Golden Glove Combat Zone« za katerega so izbrali 16 najboljših tekmovalk in 20 tekmovalcev, ki so se pomerili v borbah na eno točko. Tekmovalec, ki je zmagal, je ostal na
borišču in si izbral naslednjega nasprotnika, dokler ni ostal edini »preživeli«.

Med izbranimi tekmovalkami je bila tudi Tina Baloh, ki se je uspela uvrstiti v finale, kjer je žal izgubila in osvojila odlično drugo mesto.
Dokumenti / Priloge
 Melinda
 Tadej
 Tina
 Skupinska