Občina Zagorje ob Savi
Natečaj Prostovoljec leta


Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016.

Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; torej vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2016 vključevali prostovoljstvo.

Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v naslednjih kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico, Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Tudi letos dajejo poseben poudarek mednarodnemu prostovoljstvu.
Pri projektih gre nenazadnje poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Rok za prijave je 5. april 2017.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo se že leta trudijo prispevati k promociji prostovoljstva v Sloveniji, hkrati pa izraziti vsaj minimalno gesto hvaležnosti za vložen čas, trud, znanje, 
energijo in dobro voljo pri njihovem prostovoljnem delu, preko katerega stremijo k vsakodnevnim izboljšavam v Sloveniji in po svetu na različnih področjih njihovega delovanja.