Občina Zagorje ob Savi
Otvoritev razstave Plakat miru v Zagorju ob Savi


Danes, 5. junija 2017, ob 18.00 uri, Lions klub Trbovlje v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje odpira razstavo Plakat miru 2016 - 2017.
 
Letos je slikanje plakatov miru potekalo ob 100. obletnici lionizma v svetu in 20. obletnici Plakata miru v Sloveniji. Prav učenci zasavskih šol so pred 20 leti prvič slikali plakat miru, sodelovalo je 350 otrok iz vseh zasavskih šol. Nato se je projekt uvedel po ostalih slovenskih šolah.
 
Lions klub Trbovlje organizira natečaj vsako leto v drugi šoli v Zagorju, v počastitev obletnice pa so letos slikali učenci treh šol: OŠ Ivana Kavčiča, OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivana Skvarče, pod vodstvom predanih mentoric Barbare Lekše, Tine Lesjak in Jadranke Kačič. Ustvarjalo je okrog 250 učencev 7. in 8. razreda na temo PRAZNUJMO MIR.
 
»Zaradi omejenosti razstavnega prostora vseh plakatov ni moč razstaviti, ne moremo razstaviti, čeprav bi si prizadevanje otrok in mentoric to zaslužilo«, je povedala Boža Jazbec, koordinatoriva projekta. »Iz vsake šole smo izbrali po 15 plakatov, ki bodo razstavljeni. Izbrali smo tudi tri plakate (iz vsake šole po enega), ki smo jih poslali na natečaj na distriktu. V finale se sicer niso uvrstili, zaslužijo pa si posebna priznanja, spominsko darilo in knjižno nagrado založbe Ocean«, je še dodala.
 
Otvoritev bodo z nastopom popestrili učenci Glasbene šole Zagorje.


Dokumenti / Priloge
 Plakat miru