Cesta 9. avgusta 5
1410 Zagorje ob Savi
Letošnja prireditev »Dobrote slovenskih kmetij« zaradi epidemije poteka nekoliko kasneje kot v »običajnih« letih. Izvedli so že prvi del prireditve, državno ocenjevanje prehranskih izdelkov s kmetij, sledi še festivalni del. Tokratna prireditev je že 32. po vrsti, tudi letos organizirana pod okriljem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in v sodelovanju z območnimi kmetijsko gozdarskimi zavodi iz vse Slovenije.
Dobrote, ki so rezultat njihovega dela, lahko oddajo v oceno le kmetije- člani kmetijskih gospodarstev. Letos so v oceno oddali 980 izdelkov. Kar nekaj jih je bilo uspešnih in bodo za kakovost živil prejeli priznanja. Podelili jim jih bodo konec tega tedna, med 3. in 5. septembrom, na Festivalu dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.
Virant Urban in Ema iz Ržiš (kmetija Pr Grivc) bosta prejela zlato priznanje za jogurt in srebrno za špehovko.
Na kmetiji Sešlar (Silva in Franci) iz Podlipovice bodo številnim priznanjem za mlečne izdelke iz ekološke biodinamične pridelave dodali še dve, zlato za albuminsko skuto in bronasto za surovo maslo.
Primožu Vodušku iz Zagorja bodo podelili zlato priznanje za žganje- viljamovko, Boštjanu Vidmarju z Izlak pa srebrno priznanje za sadjevec (sadno vino).
Konec tega tedna si lahko popestrite z obiskom festivala na Ptuju.
Več o prireditvi in rezultatih ocenjevanj najdete na povezavi: https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/dogodki